het boek

Ruach, een ademtocht

Auteur Marjolein Hund
Formaat 21,5 x 24,5 cm
Omvang 128 pagina’s
ISBN 9789023957966
Prijs € 22,50

Je ontvangt het boek,
inclusief persoonlijke signering!

Woord vooraf

Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, 
het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien.
~ Hebreeën 11:1 nbv ~

Het leven kan adembenemend zijn, maar het kan je ook overvallen. Op 7 oktober 2010 krijg ik een telefoontje dat alles anders maakt – er is een overval gepleegd. Mijn wereld stort in. Ik verlies mijn kinderlijke vertrouwen. Op dat moment begint mijn reis, op zoek naar wie ik werkelijk ben, op zoek naar waarheid. Onverwacht liet een regenboog mij geloven dat er meer is.

In deze beeldvertelling met gedichten en schilderijen van eigen hand, neem ik je mee op deze ademtocht. In het leven van ieder mens zijn er ijkmomenten waarin je jezelf moet hervinden. Elke illustratie die ik in de afgelopen tien jaar tijdens mijn zoektocht schilderde of tekende, bevat diepere lagen. Mensen raakten erdoor ontroerd, omdat ze ook hun eigen verhaal erin herkennen. Dit is de reden waarom ik het ook graag met jou wil delen. Misschien zijn mijn levensvragen ook jouw levensvragen.

De regenboog is de gekleurde draad door dit verhaal. Hij heeft voor mij veel betekenis. Hoofdstuk voor hoofdstuk neem ik je mee; elke kleur een unieke geschiedenis als deel van het verhaal. Rood heeft net zoveel bestaansrecht als groen. Het bekendste verhaal over de boog is dat van Noach. De naam Noach betekent ‘de zoon die rust en troost zal geven’. Dat is wat ik vond. Ik kwam op adem, bij God.

Mijn hoop voor dit boek is dat het een bemoediging mag zijn. Dat je in tijden van moeite mag luisteren naar je eigen hart en dat je mag groeien in de genade. Gods adem, de ruach, is er ook voor jou. Ik hoop dat je samen met mij op weg wilt gaan door de diepe lagen van het leven. Wonderlijk geweven en ontstaan – ver buiten onze eigen verbeeldingskracht. Dit is niet mijn verhaal, maar één van de vele verhalen van God. Dit verhaal is in vogelvlucht geschreven en ik… ben daarvan een illustratie.


Bekijk hier het filmpje wat ik maakte voor het boek, als sfeer proever.


Kunst & illustraties als Art Print

In het boek zijn vele van mijn illustraties en kunstwerken opgenomen. Een kleine selectie is als reproductie Art Prints te koop via deze website. Bekijk de shop pagina.

Winkelwagen

Deze website gebruikt koekjes. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.